Menjar bé és més fàcil del que creus

UN ARRÒS AMB VERDURETES NO FA QUE TINGUIS UNA VIDA SALUDABLE

Ara et deus estar preguntant, però, Maura, què dius? Les verdures ara no són sanes?

Sí, i tant que sí, però jo a la vegada et faig aquestes preguntes: Creus que tens una vida saludable? Què implica una vida saludable? És només una alimentació equilibrada? Creus que menges bé? De vegades hem d’ampliar una mica la mirada per poder respondre aquestes preguntes i entendre què implica una vida saludable. Et posaré dos exemples per explicar-te el que vull dir.

En la primera situació, una persona va al gimnàs dos cops a la setmana i acaba rebentada fent una classe de cycling. Quan arriba a casa menja qualsevol cosa, uns espaguetis amb oli i orenga.

En la segona situació, una persona es lleva a les 7 per anar a treballar i, després d’un trajecte apretada al bus, reunions, telèfon, companys impertinents, feina, molta feina, surt corrents perquè ja arriba tard a recollir els nens i segueix corrents fins arribar a casa, s’asseu al sofà després de fer sopars i menja uns nuggets d’heura i un plat de llenties.

Quin dels dos casos creus que porta una vida més saludable?

Doncs cap dels dos exemples és realment tenir salut o una vida saludable. Potser més que allò que fem, hem de revisar com ho fem i com ens sentim realment després de fer-ho. Anar al gimnàs dos cops per setmana, està molt bé, és millor que no anar-hi, evidentment, però potser es podria completar amb un àpat més variat. En el segon cas, potser pensem que també és saludable perquè, a més, està fent un àpat vegetarià però els nuggets son ultraprocessats i ens poden ajudar en un moment que no tenim temps. Ara bé, basar la nostra alimentació en aquest tipus d’aliments, encara que pensem que per ser vegetariana és saludable, si són processats tampoc ho és de saludable. A més, no només és el que menges sinó com t’ho menges, l’ansietat amb què t’ho menges contribueix a tenir una mala digestió.

Els pilars van junts, no són res un sense l’altre.  Si vas al gimnàs però menges xips, pasta cada dia, entrepans, begudes ensucrades, etc. pensa que per dins els aliments actuen i això no t’alimenta, t’atipa però no t’aporta res, no et nodreix.

Apreta el play i t’explico quins son els tres pilars per tenir salut i per què realment van agafats de la mà i no són res un sense l’altre.

Perquè tu ets el conjunt de tot el que forma part de la teva vida, el que menges, el que et dius, com et relaciones, no és un dels tres pilars de manera aïllada. Aquí veuràs perquè un arròs amb verduretes és un plat sa però no significa que portis una vida saludable.

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Subscriu-te al meu newsletter